Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Balneológiai kezelések - Balneológia képes leírás - Balneológia.tlap.hu
részletek »

Balneológiai kezelések - Balneológia - Balneológia.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: balneologia.tlap.hu » Balneológiai kezelések - Balneológia
Keresés
Találatok száma - 7 db
A reumáról

A reumáról

A reumát vagy a reumás bántalmat olyan gyulladásos állapotok megjelölésére használják, amelyek főként az ízületeket vagy alkotórészeiket, illetve az izmokat és a csontokat érintik. Ezek az elváltozások fájdalommal és bizonyos mértékű funkciókieséssel járnak, de akár mozgásszervi deformitásokat is okozhatnak.

Egyénre szabott kezelések

Egyénre szabott kezelések

A Négy Évszak Termálüdülő Csokonyavisonta fürdőtelepén a gyógyfürdő közelében, attól gyalogosan 1-2 percre található. Az üdülő egyedülálló különlegessége, hogy a jól felszerelt apartmanok gyógyvízzel is ellátottak, tehát valamennyi fürdőkádban élvezhető a jótékony hatású gyógyvíz, amely különösen előnyös azok számára, akik bármely oknál fogva kerülik a közfürdők gyógyvizeinek használatát.

Fitoterápia

Fitoterápia

Az ember ősidők óta szoros kapcsolatban volt a természettel. A növény az ember számára eleinte egyedüli táplálékul, később pedig gyógyszeréül is szolgált. A mai modern ember kezdi felismerni, hogy nem a szintetikus gyógyszerekkel, kémiai hatóanyagokkal tudja megőrizni egészségét, képes elkerülni az ún. civilizációs betegségeket (infarktus, magas vérnyomás, érelmeszesedés, cukorbetegség). A jó egészséghez a növényeken át vezet az út. A zöld növények tartalmazzák a legtöbb biológiailag aktív anyagot (vitaminok, ásványi sók, mikró és ultra mikró elemek, pl. a szelén, amellyel meg lehet előzni a rákot). A biológiailag aktív növényi anyagok emelik a szervezet immun biológiai készültségét, javítják a fizikai és a szellemi teljesítő képességet. Élő példák erre azok az etnikai csoportok, amelyek soha sem ettek húst, és mindig növényi táplálékon éltek, mégis hosszú életkort éltek meg egészségben, jó kondícióban.

Gyógyhatású iszapos kezelés

Gyógyhatású iszapos kezelés

Magyarországon - az ÁNTSZ 2004-es minősítése alapján - mindössze öt helyen lelhető fel gyógyhatású iszap: Alsópáhokon a Georgikon, Hajdúszoboszló n, Hévízen, Makón a Marosi iszap és Tiszasülynél a Kolopi iszap. Az iszapokat elsősorban gyógyvizekkel keverve, iszappakolás formájában szokták felhasználni.

Külföldi gyógykezelések

Külföldi gyógykezelések

A 227/2003. (XII. 13.) Korm. rendelet szabályozza a külföldi gyógykezelésekkel kapcsolatos egyes kérdéseket. E kormányrendelet szabályai tartalmaznak részletes rendelkezést arról, hogy a külföldi gyógykezelésre jogosultak milyen módon és feltételekkel vehetnek igénybe gyógykezelést külföldön az Országos Egészségbiztosítási Pénztár támogatásával.

Súlyfürdő

Súlyfürdő

Vízben végzett speciális kezelés, melynek során a fürdővendég egy speciális szerkezet segítségével függ a vízben. Kezdetben a test súlya húzza a pácienst, majd fokozatosan súlyokat helyeznek fel a deréktájon lévő övre. Kiválóan alkalmas gerincproblémák és csípőízületi bántalmak kezelésére.

Tangentoros kezelés

Tangentoros kezelés

A balneoterápia, hidroterápia és a vízsugár mechanikus hatására épülő terápiás kezelés. Gyógyfürdőkben, gyógyászati központokban, wellness központokban, wellness szállodákban már mindenhol elérhető kezelés fajta. A víz alatti vízsugár masszázs kezelések jellegzetessége, hogy mindig az adott földrajzi hely szerinti gyógyvízzel végzik a kezelést, így a kezelés általános hatása mellett még más számos élettani hatással bíró terápiában is részesülhetünk, melyet az határoz meg, hogy a szolgáltatást nyújtó központ milyen hatással bíró gyógyvíz forrással rendelkezik.

Tuti menü