Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Balneológiai kezelések kórházakban - Balneológia képes leírás - Balneológia.tlap.hu
részletek »

Balneológiai kezelések kórházakban - Balneológia - Balneológia.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: balneologia.tlap.hu » Balneológiai kezelések kórházakban - Balneológia
Keresés
Találatok száma - 5 db
Balf

Balf

Az Soproni Rehabilitációs Gyógyintézet balfi részlegén a mozgásszervi betegségben szenvedők kezelése és rehabilitációja folyik. A Reumatológiai Rehabilitációs Osztály 128 ággyal áll rendelkezésre. A gyógykezelésben felhasználják az ismert, már rómaiak korában is alkalmazott magas kénhidrogén tartalmú gyógyvizet. Az 1975-ben telepített gyógyfürdőkórház elsősorban gyógyvizének köszönhetően alkalmas a mozgásszervi betegségben szenvedők kezelésére és rehabilitációjára, de kedvezően használja ki a Fertő tó által módosított, Sopronra is jellemző klimatikus tényezőket.

Balneológia korházakban

Balneológia korházakban

A magyar termálvízkincs orvosi hatásainak vizsgálata és a mindennapi orvosi gyakorlatba való bevezetése a célja azoknak a kutatóknak, akik a közelmúltban megalapították a Nemzetközi Balneológiai Kutató Központot. Az intézmény tanácsadó testületében egy akadémikus és az MTA több doktora is részt vesz, a központ működtetésében pedig magyar kutatók és külföldi szakemberek vállalnak szerepet.

Gyula

Gyula

Jelenleg a megye egyetlen fekvőbeteg reumatológiai osztálya, amelynek 35 ágya évente kb. 1000 beteg gyógykezelését biztosítja. A beutalás rendje az osztályon működő ambulanciánkon, a Várfürdő Reumatológiai szakrendelésén valamint akut esetekben a háziorvosokon keresztül történik. A beteganyag nagy részét a kopásos megbetegedésekben, csontritkulásban /osteoporosisban/ és a különböző gerincbetegségekben szenvedők alkotják. Nagyon fontos betegcsoport a lázzal, ízületi, izompanaszokkal járó gyulladásos autoimmun megbetegedések, akiknek korai diagnosztizálása és gondozása mindig is kiemelt feladatunk közé tartozott. Az osztály rendelkezik rendkívül korszerű fizioterápiás eszközparkkal, valamint gyógytornászokkal és gyógymasszőrrel is. Rendkívül jó kapcsolatban vagyunk a gyulai Várfürdővel, ahol betegeink a különböző gyógytényezőket gyógyulások érdekében zökkenőmentesen megkaphatják.

Harkánykórház

Harkánykórház

Mindazon szolgáltatásokra épülnek a Gyógyfürdőkórház gyógyászati kúra-csomagjai, melyet a speciálisan képzett orvosi kar a megfelelő vizsgálatok alkalmazása után határoz meg vendégeink részére. Mind a mozgásszervi, mind pedig a bőr- és nőgyógyászati részlegen az egyénre szabott terápiák általában 2-3 hetet vesznek igénybe. Mozgásszervi gyógykúrák: Az ellátás tartalmazza az orvos által rendelt napi négy - öt kezelést, rendszeres szakorvosi felügyelet mellett. Kórházi elhelyezés esetén, szállást kétágyas, fürdőszobás, Tv-vel, hűtőszekrénnyel felszerelt szobában, napi háromszori kiemelt étkezéssel.

Szentesi Termál Gyógyfürdő és Nappali Kórház

Szentesi Termál Gyógyfürdő és Nappali Kórház

Szentes vidéke Magyarország legnagyobb Európa legsűrűbb geotermikus mezője, a város területén összesen 32 termálkút üzemel. A kiemelt termálvizek alkáli hidrogén-karbonátos ásványvizek, esetenként jelentős fluoridion és metakovasav tartalommal. A kutak talpmélysége 1593 és 3250 méter között váltakozik, valamennyi kút hőfoka 60 oC feletti, 23 kút vize 90 oC feletti kifolyási vízhőfokú. A számtalan kút között található minősített gyógyvizet adó forrás is, és sok olyan, melyek ugyan nem minősített vizek, de tartalmaznak a gyógyvizekben megtalálható, értékes ásványi sókat.

Tuti menü