Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gyógyvizek - Balneológia képes leírás - Balneológia.tlap.hu
részletek »

Gyógyvizek - Balneológia - Balneológia.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: balneologia.tlap.hu » Gyógyvizek - Balneológia
Keresés
Találatok száma - 12 db
A víz az élet forrása

A víz az élet forrása

Magyarország számtalan gyógyvizes fürdővel büszkélkedhet. A megmaradt freskók és az ókori fürdők maradványai is bizonyítják, hogy a rómaiak már két évezreddel ezelőtt felismerték a hazánkban található gyógyvizek áldásos hatását. Hazánk területének több mint háromnegyedén létezik gyógyvizes forrás, s legnagyobb részük az Alföld, illetve a Kisalföld alatt helyezkedik el.

Egészséges ivóvíz

Egészséges ivóvíz

A jó minőségű ivóvíz elemi szükséglet. Víztisztító használatával mindez otthon, biztonsággal, kényelmesen megoldható! Egy ember évente több mint 1000 liter folyadékot megiszik, és a veséken naponta 180 liter testnedv folyik át. Csak az édesvíz alkalmas emberi fogyasztásra, így van ez az állatok és növények esetében is. Az ember étel nélkül hetekig is kibírja, ivóvíz nélkül csak pár napig. A víz szerepe az emberi testben létfontosságú, ezért érdemes rá nagyobb figyelmet fordítani.

Ferenc József gyógyvíz

Ferenc József gyógyvíz

A Ferenc József gyógyvíz összetételében a legfontosabb két alkotóelem a glaubersó és a keserűsó, az utóbbi nagyobb mennyiségben van jelen, az emberi szervezetre gyakorolt hatását e két só határozza meg.

Gyógyvíz hatásai

Gyógyvíz hatásai

Mindennapjaink természetes velejárója, de vajon szereti és tiszteli is e- a vizet? Tekintett már úgy a vízre, mint gyógyítóra, vagy mint akivel beszélgetni is lehet, mi több, értelmezi is az Ön utasításait, és tovább is adja az adott információit, energiát minden sejtjének? Nem? Pedig így van, és ha belegondolunk, nincs is ebben semmi csodálkoznivaló, hiszen Mi magunk is szinte nem állunk másból, mint víz -energiából és víz által közvetített bioinformációból!

Gyógyvizek felhasználása a gyógyitásban

Gyógyvizek felhasználása a gyógyitásban

Magyarország geológiai és hidrogeológiai adottságainak köszönhetően termálvíz nagyhatalom. Vizeinek gyógyító hatásait nemcsak hazánkban ismerik el, hanem szerte Európában is, és egyre több helyen csalogatják balneoterápiás szolgáltatásokkal a gyógyulni vágyókat. A gyógyvizek kémiai és biológiai összetételük alapján fejtik ki jótékony hatásukat a különböző betegségekben: főként a mozgásszervi és nőgyógyászati megbetegedésekben, meddőségben, sport- és más sérülések utókezelésében, érszűkületek egyes formáiban és idült bőrbetegségekben.

Gyógyvízkörkép

Gyógyvízkörkép

Szerencsére hazánk nemcsak fürdőkben gazdag, de a feltörő forrásvizek bőséggel tartalmaznak ásványi anyagokat, nyomelemeket is. Ha megfelelően alkalmazod a rendelkezésre álló gyógyvizeket, rengeteg betegségtől szabadulhatsz meg természetes úton. Melyik gyógyvíz mire jó?

Hunyadi János gyógyvíz

Hunyadi János gyógyvíz

A glaubersós gyógyvizekre jellemző a hashajtó és az enyhe bélhurutokat gyógyító tulajdonság. A gyógyvíz végigöblíti a bélfalat és leoldja a baktériumokat, gyulladásos váladékot, s tovább viszi magával és eltávolítja a széklettel. A bél tisztításának eredményeként csökkennek, megszűnnek a kellemetlen hurutos panaszok, a puffadás és a fájdalmak.

Mira

Mira

A Mira glaubersós gyógyvíz mérsékelt keserűsótartalma enyhe hashajtó, béltisztító hatású. A gyógyvíz átmossa a bélcsatornát, leoldja a nyálkahártyáról a gyulladásos váladékot, eltávolítja a hurutot okozó baktériumokat és ezek bomlástermékeit és a széklettel együtt kiüríti.

Parádi gyógyvíz

Parádi gyógyvíz

A Parádi kénes gyógyvíz a régi plakátokon szereplő elnevezés szerint égvényes, kénes, savanyúvíz, amely a mai megfogalmazás alapján alkáli-hidrogénkarbonátos, kénes, természetes szénsavas, kalciumot is tartalmazó gyógyvíz. (Kéntartalma literenként 6-7 mg.)

Hirdetés
Salvus Gyógyvíz

Salvus Gyógyvíz

Egy literben 1000 mg-nál több az oldott alkotórész; a nátrium, a kálium, a hidrogén-karbonát-ion van túlsúlyban. Ezek közé tartozik elsősorban a bükkszéki Salvus-víz, valamint Balf, Fonyód forrásainak, továbbá a parádi Csevice és a szegedi Anna-forrás gyógyvize. (A balfi, a fonyódi és a parádi Csevice-források vize alkáli-hidrogén-karbonátos savanyú víz.) Az alkalikus vizek terápiás felhasználásában régóta jelentős helyet foglal el az ivókúra.

Tiszta víz

Tiszta víz

Amennyiben nem fogyasztunk minden nap megfelelő mennyiségű és minőségű tiszta vizet, az anyagcsere-folyamataink hatékonysága jelentősen csökken, amelynek következményei szinte beláthatatlanok. A testünk csak úgy tud csúcsteljesítményt nyújtani, ha minden nap 2-3 liter tiszta vizet iszunk. A víz számos további feladat mellett mint oldószer jelen van az összes anyagcsere-folyamatban.

Vincentka Gyógyvíz

Vincentka Gyógyvíz

A Vincentka természetes szénsavas gyógyvíz források a Fehér-Kárpátok északnyugati lábánál 256 méteres tengerszint feletti magasságban, Luhačovicében erednek. Luhačovicét 1629-ben Serényi gróf vásárolta meg. A forrásoknak nevet adva állított emléket a Serényi családnak. A fürdő legjelentősebb forrásaként számon tartott Vincentka a fürdőalapító Serényi Vince nevét őrzi.

Tuti menü